Від партнерів
Від партнерів


Червоне м'ясо, приготовлене на грилі, підвищує ризик виникнення панкреатичного раку

Люди, які регулярно їдять подгоревшее червоне м'ясо (приготовлене, приміром, на грилі), на 60% вище ризик виникнення раку підшлункової залози, повідомили американські вчені.
Данное дослідження підтвердило шкода для організму при частому вживанні червоного м'яса, і навіть фахівці з'ясували, що температура приготування грає важливого значення. Багато людей можуть скоротити ризик виникнення панкреатичного раку, якщо перестануть регулярно вживати червоне м'ясо, приготовлене на грилі, вважають експерти.

По думці учених, подгоревшее м'ясо містить кілька відомих речовин, викликають рак, включаючи гетероцикличные аміни. У дослідженні взяли участь 62 тис. людина. Протягом за дев'ять років дослідники стежили за раціоном харчування і виникненням захворювань в піддослідних. Через війну панкреатическим на рак занедужали 208 людина, до раціону харчування яких регулярно входило м'ясо, приготовлене на грилі.

Специалисты стверджують, що ризик виникнення раку зростає на 60% любителі добре прожареного червоного м'яса. Експерти сподіваються, що це дослідження дасть поштовх до відмовитися від регулярного споживання червоного м'яса багатьом людей.

Источник: www.medicinform.net