Від партнерів
Від партнерів


Великий виробник продуктів знизить зміст солі у товарах

Представники британско-нидерландской компанії Unilever заявили, що відсотковий вміст кухонної солі в вироблених компанією харчові продукти буде поступово знижуватися протягом кілька років. Асортимент компанії включає близько 22 тисяч найменувань продуктів.
В 2003 року Unilever початку відповідну програму, скоротивши кількість кухонної солі в вироблених харчові продукти до 10 відсотків. У компанії допомогти споживачам до 2010 року досягти рекомендованої норми споживання солі о шостій грам на людини у день. А до 2015 року знизити зміст солі в изготавливаемой продукції і на досягти стандартів Всесвітньої організації охорони здоров'я - 5 один грам у день, на человека.

По словами компанії, зменшення солі не позначиться на смакових якостях продуктів, оскільки за їх виготовленні буде використано більше специй.

Поваренная сіль є джерелом іонів натрію, виконують важливі функції в людини, включаючи перенесення нервових імпульсів і зменшення м'язів. Проте надлишок цих іонів дає підстави артеріальною гипертензии.

Инициативу компанії Unilever, першої котра наважилася на одноразове зниження вмісту кухонної солі в виготовлених у світі продуктах харчування, підтримали ще кілька виробників, знизивши використання солі до 10 процентов.

Источник: www.medicinform.net