Від партнерів
Від партнерів


Корисні властивості кукурудзи

На сьогоднішній день кукурудза відома всюди. Це злакова однорічна культура, що вирощується у багатьох країнах світу, при цьому вважається цінною лікарською і харчовою рослиною. При лікуванні різних захворювань застосовується сьогодні і зерно кукурудзи, і борошно, яке з нього виготовляється. В деяких випадках також використовуються стовпчики, так звані кукурудзяні рильця. Кукурудзяні рильця мають сечогінну і жовчогінну дію, при цьому значно зменшують вміст білірубіну, а також щільність жовчі. Широко використовується екстракт із кукурудзяних рильці для лікування гепатиту, жовчнокам'яної хвороби, холециститу, холангіту.
Варто сказати про те, що продукти із кукурудзи містять смачні і поживні речовини, а також селен. Раціон, до складу якого входять страви із кукурудзи добре допомагає організму протистояти різним процесам розвитку онкологічної хвороби, а також старінню.
Що стосується народної медицини, то вона широко використовує різноманітні рецепти із кукурудзи для лікування безпліддя, проносів, імпотенції, дизентерії, набряків, при менструальних болях і порушеннях циклу, при виснаженому організмі, занепаді сил, а також для того, щоб зменшити прояви клімаксу. Іншими словами говорячи, для жіночого здоров'я ця рослина просто незамінна.
Не зайвим буде сказати і про те, що кукурудза досить добре пливає на стан кишечника і шлунку, разом з тим максимально нейтралізує шкідливий вплив смажених і жирних страв, а також алкоголю. Страви з кукурудзи, як і сама кукурудза, перешкоджають гниттю і бродінню їжі у кишечнику, тому її часто рекомендують вживати при дієтотерапії при ентероколітах.
Без проблем в аптеці сьогодні можна придбати кукурудзяні рильця, і якщо їх приймати на протязі тривалого часу, то є упевненість у тому, що можна позбутись каменів, що знаходяться у сечоводі і нирках. В цьому випадку вони поступово будуть розчинятись завдяки кукурудзі.
Має кукурудза і протипоказання. Наприклад, її не можна вживати тим, у кого підвищене згортання крові, а також є схильність до тромбозів, що присутні при тромбофлебіті. Не рекомендується вживати в раціон харчування і тим, хто має низьку масу тіла і має досить знижений апетит.
Страви, що готуються із зерен кукурудзи не слід споживати в період загострення виразкової хвороби дванадцятипалої кишки і шлунка. Взагалі, кукурудза має і позитивні характеристики і корисні властивості, і ряд своїх протипоказань, тому перш ніж прийняти рішення лікуватись саме за допомогою цієї рослини, слід порадитись із лікарем.